Overstappen? Verzekeringen, Energie & Telefonie

Zorgverzekering

Ook in 2017 komen er weer nieuwe zorgverzekeraars bij. Er zijn ook veel veranderingen in premies, pakketten, en noem maar op. Waarom veranderen de premies zo veel. En wat zit er nu wel en niet in het zorgverzekering basispakket, en is deze overal hetzelfde? Op deze belangrijke en vaak ingewikkelde vragen geven wij antwoord op deze Speciale zorg-vergelijking pagina. Hier zie je precies wat je kunt verwachten in het jaar 2017, en wat het kost en je kunt zodra je de keus hebt gemaakt als je wilt direct overstappen waardoor je in de toekomst niet voor onverwachte verassingen te staan! Elk jaar komen er nieuwe premies. Dit wil niet altijd zeggen dat je meer geld gaat betalen. De afgelopen twee jaar zijn de premies gedaald. Natuurlijk is dit positief omdat je minder geld betaald per maand. Het is natuurlijk wel belangrijk dat de zorgverzekeraar waar je verzekerd bent genoeg geld heeft om mensen te helpen wanneer ze zorg nodig hebben. Voor het jaar 2015 is het zeer waarschijnlijk dat de premies weer zullen veranderen, en helaas is dat ook weer per verzekeraar verschillend. Omdat de meeste verzekeringen duurder zullen worden is het belangrijk om goed te kijken welke verhogingen waar zullen plaatsvinden en voor u zelf de juiste verzekeraar te kiezen. Via de tool op onze website kun je meteen online het aanmeldformulier invullen. Nog nooit was het zo makkelijk om een keuze te maken. Je geeft je wensen aan en je vult je gegevens in. Daarna maak je een keuze voor de zorgverzekering en vul je de rest van de benodigde gegevens in. En zo makkelijk, ben je weer een jaar verzekerd.

Zorgverzekering Vergelijken

Waar moet u op letten bij zorgverzekering vergelijken? Verschillende dingen. Ten eerste of u kunt wisselen van aanbieder. Een zorgverzekering vergelijken heeft weinig zin als u vast zit aan een contract. Heeft u geen zorgverzekering? Dan wordt dat hoog tijd! Er staat een boete op. Als u geen verzekering heeft moet u 130% van de kosten betalen. Ongedekt door het leven gaan is dus geen goed idee.

De basis van een zorgverzekering

De basis zorgverzekering beslaat acht vormen van zorg. Dit is bij de wet verplicht. Bij zorgverzekering vergelijken zult u deze dus altijd terug vinden. Wat zijn deze acht vormen? De omvang van deze dekkingen verschilt soms enorm per aanbieder! Des te meer reden om goed aan zorgverzekering vergelijken te doen. U kunt dit allemaal terug vinden op deze site en natuurlijk bij de polisvoorwaarden.

1. Geneeskundige Zorg: Daar valt de huisarts onder, medisch specialisten, verloskundigen en bij IVF de eerste drie bevruchtingen.
2. Vervoer: Als u zelf niet naar het ziekenhuis kunt komen dan zijn bijvoorbeeld taxi kosten gedekt.
3. Mondzorg: Tandheelkundige zorg tot uw 18de. Sommige tandarts behandelingen zoals bijvoorbeeld controle.
4. Verblijf: In verband met geneeskundige hulp. Denk bijvoorbeeld aan een zorghotel.
5. Farmaceutische Zorg: Hier vallen medicijnen onder die op de lijst van het Geneesmiddelen Vergoedings Systeem staan.
6. Verzorging: Dit gaat meestal over kraamzorg en verloskundige hulp. Bij deze zijn hele grote verschillen, let daar goed op bij zorgverzekering vergelijken.
7. Hulpmiddelen zorg: Hier vallen o.a. onder: gebitsprothesen, hoortoestellen en blindengeleidehonden.
8. Verpleging: Gedurende 365 dagen bent u daarmee gedekt voor ziekenhuis opname, verpleging en behandeling. Hierna wordt het betaald uit een apart fonds.

Zorgverzekering eigen risico

Een van de valkuilen van zorgverzekering vergelijken is het eigen risico. U kent ze vast wel, de billboards met zorgverzekeringen voor bodem prijzen. Waarom is dat denkt u? Omdat u uiteindelijk veel duurder uit bent. Denk even terug aan ‘goedkope’ leningen van een aantal jaar terug. Bij een zorgverzekering zitten ook adders onder het gras. Bij een lage premie zit u vast aan een hoog eigen risico. Er hoeft dus maar iets te gebeuren en u betaald makkelijk het dubbele op jaarbasis! De kans dat er iets gebeurt is erg groot, dat weten de zorgverzekeraars. Let bij het vergelijken van de zorgverzekering dus goed op het eigen risico.

Een rekensom om het wat duidelijker te maken: 1 aanbieder biedt een zorgverzekering aan voor 120 euro per maand. Daarnaast is er de verplichte eigen bijdrage van 220 euro. Daar ontkomt u niet aan. U betaald dan 1440 euro aan premie plus 220 euro maakt 1660 euro. Een aardig bedrag voor een zorgverzekering! Aanbieder 2 biedt bij zorg-verzekering vergelijken een ‘goedkoper’ pakket aan. 90 euro per maand. Met een eigen risico van 700 euro. Dat maakt 1080 euro aan premie. Tel daar het eigen risico bij op en u bent duurder uit! Deze cijfers zijn overigens fictief. Bedenk goed dat bij een goedkope zorg verzekering altijd ergens op beknibbeld wordt. Zijn het niet de voorwaarden dan is het wel de klantenservice! Je krijgt waarvoor je betaald. Goedkoop is duurkoop! Blijf daarom bij zorgverzekering vergelijken altijd alert. Klakkeloos geloven wat de aanbieders vertellen. Dat is de grootste valkuil. Grote cijfers met lage zorgverzekering premies. Mooi design. Uiteindelijk is maar een ding belangrijk. Goede zorg!

Aanvullende Zorg-verzekeringen

De basis verzekering dekt alle belangrijke onkosten. De acht punten die hierboven staan beschrijven die. Maar soms kunt u behoefte hebben aan een betere dekking, in dat geval kunt u een aanvullende verzekering afsluiten. Alle verzekeraars bieden daarom extra modules aan. Onder andere tandartskosten vallen hier vaak onder. Die zijn wel vergoed maar slechts een klein bedrag. Bij zorgverzekering vergelijken loont het dus hier op te letten! Andere modules bevatten weer de alternatieve geneeskunde. Extra medicijnen, lenzen, hulp in het buitenland etc. etc. In dit stuk geeft de verzekeraar vaak kleur aan zijn eigen zorgverzekering. Heeft u hier geen behoefte aan dan kunt u het achterwege laten. Sommige mensen vinden de extra gemoedsrust fijn. Anderen maakt het niets uit. Kijk bij zorgverzekering vergelijken altijd even naar de voorwaarden. Soms zijn de modules zo voordelig dat het bijna zonde is om het niet te doen. Net als bij het eigen risico kunt u een hoop geld besparen door meer voor uw zorgverzekering te betalen!

Overstappen van Zorgverzekering

Zorgverzekering vergelijken is af en toe net hogere wiskunde. Helaas ontkomt u er niet aan. Ons advies is om er minimaal een avond voor uit te trekken. Een zorgverzekering is prijzig. De onderlinge verschillen kunnen groot zijn. Maak daarom voor het zorgverzekering vergelijken eerst een lijst met uw prioriteiten. Heeft u extra tandarts zorg nodig? Misschien een betere fysiotherapeut dekking? Elke zorgverzekering vult dit weer anders is. Doormiddel van diverse modules bent u meestal in staat de juiste zorgverzekering samen te stellen. Met deze informatie wordt het zorgverzekering vergelijken in ieder geval makkelijker. Mocht u na het zorg verzekering vergelijken nog vragen hebben bel dan. Vaak kunnen de telefonistes u meer vertellen dan de website. Als u de informatie heeft kunt u altijd nog een zorgverzekering afsluiten via de website. Dat is wel zo makkelijk. Klaar met het vergelijken van de zorgverzekeringen? Dan loodsen deze mensen u graag door het aanmeldproces. Een zorgverzekering vergelijken en afsluiten hoeft dus niet moeilijk te zijn. Voorkom haast met zorg-verzekering vergelijken. Bezoek alle zorgverzekeraars via onze site. Bekijk de verschillen en maak bewust uw keuze. U zit er een jaar aan vast en het gaat letterlijk over uw leven! Als u nog help nodig heeft bij zorgverzekering vergelijken dan bent u van harte welkom vragen te stellen. Onze taak is om het vinden van de juiste zorg verzekeraar makkelijk te maken! Een zorgverzekering vergelijken doe je namelijk maar 1 keer per jaar.

Een goede vergelijking van zorgverzekeraars is handig, eenvoudig en snel in gebruik. Het helpt u om een goede en afgewogen keuze te maken als u wilt gaan kiezen voor een nieuwe zorgverzekeraar. Overstappen van verzekeraar kon lonen, zeker nu de basispremies aan het dalen zijn. Een zorgverzekering vergelijker is handig omdat u direct na kunt gaan wat voor u de voordeligste aanbieder is.

Hoe werkt het overstappen van verzekeraar?
Het overstappen naar een andere verzekeraar kan eenvoudig. Als u met behulp van de zorgverzekering vergelijker een goede aanbieder en voordelige aanbieder heeft gevonden kunt u bij hen de verzekering aanvragen. Veelal kunt u uw zorgverzekering volledig online aanvragen, zonder papierwerk. U moet voor de zorgverzekering basispremie altijd geaccepteerd worden. Voor de aanvullende verzekeringen mag u wel geweigerd worden. Mocht u een nieuwe verzekering wensen af te sluiten, maar u twijfelt over uw acceptatie dan is het verstandig om uw verzekering pas op te zeggen wanneer u geaccepteerd bent bij de nieuwe verzekeraar.

Opzeggen van uw huidige verzekering
Het opzeggen van uw huidige verzekering is redelijk eenvoudig, bij sommige verzekeraars kunt u dit zelfs online doen, de meeste zullen u echter verzoeken om een opzegbrief toe te zenden, een tekst als :”Bij deze wil ik mijn verzekering met het polisnummer X opzeggen” en dan uw naam en postcode zal over het algemeen alweer toereikend zijn om uw lening op te zeggen.

Alleen een basisverzekering vergelijken of ook extra verzekeren?
Wat u kiest is uiteraard afhankelijk van uw persoonlijke situatie, en natuurlijk van uw persoonlijke wensen en verwachtingen. Verwacht u het komende jaar grote(re) uitgaven op een bepaald gebied, dan kan het aan te raden zijn om dit in ieder geval extra te verzekeren. De basisverzekering vergoed natuurlijk al een aanzienlijk deel van de reguliere kosten. Als u een zorgverzekering vergelijker gebruikt kunt u direct alle keuzes maken voor de zorgverzekering.

Besparen op je zorgkosten is aantrekkelijk en wil natuurlijk iedereen. Toch zijn er dingen waar je goed op moet letten, want snijden in de kosten heeft vaak consequenties voor de dekken of het zorg eigen risico.

Eigen risico
Bij vrijwel iedere zorgverzekeraar kun je vrijwillig het eigen risico verhogen, dit betekend dat je eigen risico met een bepaald bedrag per jaar wordt verhoogd. In 2012 kan dit tot 720 euro op jaarbasis. Je bespaart dan al gauw 20 to 25 euro op je maandelijkse premie. Let wel op: het vrijwillig verhogen van het eigen risico is eigenlijk alleen aantrekkelijk als je relatief weinig gebruik maakt van zorg. Ga je vaak naar de tandarts en/of fysiotherapeut of onderga je dikwijls behandelingen die binnen het eigen risico vallen? Dan is het verhogen van het eigen risico niet interessant. Ben je gezond en maak je amper gebruik van je zorgverzekering, dan is het vrijwillig verhogen wellicht wel een optie. Informeer eerst goed bij uw zorgverzekeraar.

Aanvullende zorgverzekering
Ongeveer 90 % van alle Nederlanders heeft een aanvullende verzekering. Echter zijn een groot aantal van deze mensen dubbel of onnodig verzekerd. Zij betalen dus teveel premie. Een aanvullende verzekering is namelijk niet altijd nodig. Soms is het beter om wat extra geld opzij te leggen voor als je bijv. eenmalig een dure behandeling bij de tandarts moet ondergaan, vaak is dat voordeliger dan een maandelijks een hoog bedrag betalen. Maak je echter vaak gebruik van mondzorg, dan kan een aanvullende zorgverzekering juist een goede keuze zijn.  Verder is het slim om je alleen te verzekeren tegen de zorg die je echt nodig hebt, ga je om de twee weken naar de fysiotherapeut, probeer dan een aanvullend pakket te kiezen wat deze zorg vergoed en verder zo min mogelijk. Wat heb je namelijk aan dekking voor homeopathie of dieetadvisering als je daar nooit gebruik van maakt?

Kortingen
Veel zorgverzekeraars hebben handige kortingen. Let hier goed op, soms kan je dit veel geld besparen. Er zijn verzekeraars die korting geven als je meerdere verzekeringen hebt bij dezelfde maatschappij, anderen geven weer korting op je premie als je student bent of als je lid bent van een bepaalde vereniging. Er zijn zelfs zorgverzekeringen die je korting geven op een gezonde levensstijl.

Vergelijken en overstappen
Ieder jaar veranderen zorgverzekeraars de tarieven van hun premie, ook in 2017 zal er weer veel verschil zitten tussen de goedkoopste en duurste zorgverzekering, in 2016 was dit verschil ongeveer 240 euro op jaarbasis! Het vergelijken van verschillende premies van diverse aanbieders kan dus een hoop geld besparen. Ben je niet tevreden over je zorgverzekeraar of heb je het gevoel dat je onnodig veel premie betaald? Dan is overstappen misschien een optie. Let wel op dat zorgverzekeraars alleen een acceptatieplicht hebben voor de basisverzekering, niet voor aanvullende zorg! In de maand november zullen alle verzekeraars met hun premie naar voren komen, vanaf dat moment kun je vergelijken en desgewenst een overstap realiseren. Doe dit laatste wel voor 1 januari 2017, na deze periode zit je weer een jaar vast aan je huidige zorgverzekering.

Wat is een aanvullende verzekering? Je leest het overal maar wat houd het nou daadwerkelijk in? Hieronder lees je kort en bondig meer informatie over aanvullende zorgverzekering mogelijkheden.

Iedere inwoner in Nederland is verplicht een basisverzekering af te sluiten bij erkende zorgverzekeraars. Deze basisverzekering dekt de standaardkosten die u gemaakt hebt bij een dokter, het ziekenhuis of bij een apotheker. U bent niet verplicht om een aanvullende verzekering af te sluiten maar soms is het handiger afhankelijk van uw thuissituatie om een aanvullende verzekering te nemen. Bijvoorbeeld kan u een aanvullende verzekering af sluiten voor de tandarts, als u een slecht gebit heeft of eerder veel last heeft van uw tanden kan zo een aanvullende verzekering wel goedkoper zijn in uw maandelijkse uitgaven. Een aanvullende verzekering kan u in principe door het hele jaar afsluiten wanneer u maar wilt, in Nederland kennen we een hoop aanvullende verzekeringen en elk van deze verzekering kent een hoop voordelen die u maandelijkse kosten een hoop minder maken, het beste is altijd om met uw zorgverzekeraar te spreken over uw voordelen.

Aanvullende verzekering tegen ernstige ziektes
Als u een aandoening heeft of een ziekte die qua verzorging nogal hoog oploopt in uw maandelijkse uitgaven heeft u een mogelijkheid om een aanvullende verzekering af te sluiten waarmee u hulp krijgt in de verzorging en ook bij de medicijnen kan er worden bijgestaan in uw verzekering zodat de grote last u snel minder wordt.

Aanvullende verzekering voor ouderen
Voor oudere mensen bestaan er aanvullende verzekeringen die zij kunnen afsluiten en dan worden zij thuis verzorgd, dan komt er thuisverpleging bij kijken die voor de oudere mensen instaat die hun helpt met het wassen, verzorging en ook voor de medicijnen die moeten ingenomen worden.

Aanvullende verzekeringen tegen medicijnen
In Nederland is het ook mogelijk om u extra te verzekeren tegen medicijnen die u moet innemen maar die u zelf teveel geld kosten, dan wordt die maandelijkse last voor u een heel pak minder. U bespreekt met uw zorgverzekering wat het beste is voor u en in welk voordeel u uw verzekering afsluit, in veel gevallen dekt zo een verzekering toch meer dan 60% van de gemaakte kosten. Bij verschillende verzekeraars heeft u de keus tussen een hoop aanvullende verzekeringen. De ene verzekeraar biedt u maar één of twee en een andere verzekeraar biedt u een hoop meer voor dezelfde prijs. Om het voor u gemakkelijker te maken kunt u de aanvullende modules met elkaar vergelijken op verschillende websites tegen de concurrentie zodat u altijd in uw eigen voordeel speelt. Herinner u eraan dat als u een meest uitgebreide verzekering afsluit ook wel direct de duurste afsluit, u moet u zelf ook realiseren dat u nooit onbezonnen zomaar een dure verzekering afsluit. Natuurlijk als u wenst kan u uzelf heel uitgebreid verzekeren met alles erop en eraan. Eerst heel goed informeren en daarna de verzekering afsluiten.

Meld je aan voor de nieuwsbrief