Overstappen? Verzekeringen, Energie & Telefonie

Sim Only Abonnement

Steeds vaker wordt er gekozen voor een sim only abonnement, in plaats van een abonnement met mobiel. Bij een sim only ontvang je een simkaart waarbij je een vast maandelijks bedrag hebt, en een bepaald aantal belminuten, smsjes en eventueel MB internet. Je hoeft dus niet op te waarderen zoals bij een prepaid simkaart. Daarnaast is een sim only tot wel 75% voordeliger dan een prepaid simkaart. Op deze website kunt u snel en simpel alle mogelijke combinaties vergelijken. Geef aan hoeveel belminuten, smsjes en eventueel MB internet wenst en binnen enkele seconden ziet u de meest passende en voordeligste sim only aanbiedingen. Onze tool vergelijkt alle mogelijke sim only abonnementen van alle providers, zo bespaart u tot wel 50%.

Een mobiel telefoonabonnement is er in alle soorten en maten. Er kan een abonnement worden afgesloten waar een gratis toestel bij komt. Voor wie al in het bezit is van een goed werkend toestel, is er de mogelijkheid een sim only abonnement af te sluiten. Sim only abonnementen zijn zeer voordelig. Er is enkel vereist dat de afsluiter van het abonnement in het bezit is van een simlockvrije telefoon.

Wat is een sim only abonnement?

Een sim only abonnement is een mobiele telefoon abonnement zonder dat men daarbij een toestel verkrijgt. Bij een sim only abonnement wordt enkel een simkaart verstrekt. Er wordt dan ook alleen betaald voor aansluiting op het netwerk en gebruik daarvan. Bij een normaal abonnement betaald men maandelijks extra kosten om zo het verkregen toestel af te betalen, bij sim only is dit niet het geval. Wie beschikt over een goed werkend toestel is het voordeligst uit met een sim only abonnement. Het is van belang dat het toestel simlock vrij is. Mobiele telefoons kunnen simlock vrij worden gekocht, maar op de meeste toestellen zit bij aanschaf een simlock. Deze simlock is een slot op de mobiele telefoon, door dit slot kunnen alleen simkaarten van een bepaalde aanbieder worden gebruikt. Een toestel kan na een bepaalde periode, gratis of tegen een vergoeding, simlock vrij worden gemaakt. Het is voor ieder simlockvrij toestel mogelijk een sim only abonnement af te sluiten. Het verschil tussen een simonly abonnement en prepaid is dat bij sim only de rekening achteraf wordt betaald. De hoeveelheid belminuten, sms-jes en een eventuele internetbundel kiest de klant vooraf. Er hoeft vooraf geen opwaardeerkaart te worden gekocht om gebruik te kunnen maken van het netwerk.

Aanbod sim only abonnementen
Bijna iedere provider biedt tegenwoordig sim only abonnementen aan. Grote en bekende aanbieders van deze abonnementen zijn onder andere KPN, Telfort, T-Mobile, Vodafone en Orange. Ook kleine en minder bekende providers bieden sim only abonnementen aan. Het voordeel van deze kleinere providers ten opzichte van de grote providers is dat deze scherpe prijzen bieden. Mogelijkheden in de hoogte van het abonnement en contractduur verschillen per provider.

Dit is de juiste plek als je op zoek bent naar een sim only abonnement met internet. Wij hebben namelijk alle grote providers met elkaar vergeleken wat betreft de prijzen voor mobiel internet bij een sim only abonnement. Daarvan hebben we de goedkoopste in een overzicht gezet met de internetbundels en de daarbij horende prijzen. De prijzen voor het mobiel internet liggen in verhouding met de prijzen voor bellen en sms’en. Zo hebben de goedkope providers die hieronder in het overzicht staan voor een sim only abonnement met internet ook standaard goedkope tarieven voor zowel bellen als sms’en. Om te weten hoeveel een volledig abonnement kost kun je onderaan het overzicht op de link klikken van de provider waarvan je wilt weten wat het abonnement zal gaan kosten. In een handomdraai kun je dan zien wat je sim only abonnement met internet gaat kosten inclusief belminuten en sms’jes. Een sim only abonnement met internet is altijd stukken goedkoper dan wanneer je een toestel in combinatie met een abonnement zou kopen. Je betaalt nu alleen puur voor de abonnementskosten, wat dus veel rendabeler is dan wanneer je ook nog een toestel moet aflossen over de gehele abonnementsperiode.

Overstappen sim only abonnement

Bij sommige providers is het mogelijk om je abonnement maandelijks op te zeggen. Dit geldt voor Simyo en Tele2. Bij de andere providers kun je alleen kiezen voor een 1- of 2-jarig abonnement. Overigens liggen de kosten voor zowel bellen, sms’en als mobiel internet wel iets hoger per maand als je kiest voor een abonnement dat maandelijks opzegbaar is. Wat dat betreft is het gunstiger om te kiezen voor een abonnement van 1 of 2 jaar. We hopen dat we met ons overzicht de keuze voor een sim only abonnement met internet makkelijker voor je hebben gemaakt. We hebben o.a. de volgende providers met elkaar vergeleken: Simyo, Tele2, Ben, KPN, Vodafone, Telfort, T-Mobile, Simpel en YouFone. Hierop is onze vergelijker gebaseerd zodat jij de goedkoopste providers van een sim only abonnement (met internet) met elkaar kunt vergelijken.

1. Waarom moet ik een sim only abonnement nemen? Het is een voordeligere keuze dan bijvoorbeeld een prepaid simkaart. En voordeliger dan een abonnement met mobiel, omdat je hierbij ook voor het toestel betaald. Wij raden u aan een los toestel te kopen, en hierbij een passend sim only te nemen, dit is uitgerekend voordeliger dan een abonnement met mobiel!
2. Wat kost een sim only? Hoeveel een sim only abonnement kost wordt bepaald door enkele dingen. Hoeveel belminuten, smsjes en internet u wenst. 100 belminuten of smsjes kost gemiddeld 2,50, per 500mb internet betaal je gemiddeld 10 euro. Daarnaast is de ene provider duurder dan de ander, de grotere bekende providers zijn over het algemeen wat duurder dan de kleinere.

Goedkoopste sim only abonnement

Er zijn veel aanbieders actief op de markt van simonly abonnementen. En elke aanbieder beweert hetzelfde: zij zijn het goedkoopste, bieden de beste service en hebben het beste netwerk. Wat je goed moet begrijpen, is dat veel aanbieders dubbele aanbiedingen hebben. De grote namen uit de telecom wereld hebben vaak onder hun eigen naam én onder een andere, minder bekende naam een simonly abonnement in de aanbieding. Het abonnement dat ze aanbieden onder hun eigen naam is vaak duurder, en met de andere merknaam spelen ze in op de wensen van de mensen die voor het goedkoopste simonly abonnement gaan. Beide merken worden op hetzelfde netwerk aangeboden, waardoor de kwaliteit van beide abonnementen even goed is. Laat je dus niet verleiden door de bekende merknaam, maar ga voor de minder bekende naam van hetzelfde bekende merk als je het goedkoopste simonly abonnement wilt bemachtigen.

Langere contractduur is goedkoper
Een andere manier om het goedkoopste simonly abonnement te krijgen, is door te kiezen voor een contractduur van twee jaar. Veel provides bieden namelijk de mogelijkheid voor een eenjarig, maar ook voor een tweejarig abonnement. En de tweejarige abonnementen zijn vrijwel altijd goedkoper dan de eenjarige abonnementen. Er zijn ook wel providers waar je een simonly kunt afsluiten die maandelijks stop te zetten is, maar hier vallen de kosten vaak weer iets hoger uit. Wil je dus gaan voor het goedkoopste simonly abonnement, dan zul je moeten kiezen voor het abonnement met de langste looptijd. Dit is namelijk vaak het goedkoopste simonly abonnement, omdat de provider meer zekerheid over inkomsten heeft voor de toekomst.

Grootte van simonly abonnement
Wil je er zeker van zijn dat het simonly abonnement dat je kiest uiteindelijk ook het goedkoopste blijkt te zijn, let er dan goed op dat je de juiste bundel uitkiest. Het is heel aantrekkelijk om jezelf te laten verleiden door een aanbod als “100 belminuten per maand voor maar €2,50”, maar als je maandelijks meer belt, kun je toch beter kiezen voor een ander abonnement. Vaak is het ook zo dat belminuten die je maakt buiten je bundel en sms’jes die je stuurt buiten je bundel fors duurder zijn. Vaak zijn deze veel duurder dan je aanvankelijk denkt. Het goedkoopste simonly abonnement is dus niet de beste aanbieding, maar omvat het hele plaatje, het totaalpakket. Welke bundel voor jou het beste geschikt is, kun je zelf bepalen. Je weet waarschijnlijk wel hoeveel minuten je per maand aan het bellen bent en hoeveel sms’jes je stuurt. Zit je tegen het maximale aan van een bepaalde bundel, of zit je er net onder, dan is het verstandig om een iets ruimere bundel te kiezen om zo uiteindelijk alsnog het goedkoopste simonly abonnement te hebben. Je kunt dan maandelijks beter een iets hoger bundelbedrag betalen dan dat je maandelijks vele euro’s moet bijleggen, omdat je de bundel voor bellen of sms’en hebt overschreden.

Internetbundels
Wanneer je bij het goedkoopste simonly abonnement ook graag internet zou willen hebben, dan is het een echte aanrader om de internetbundels van alle verschillende aanbieders met elkaar te gaan vergelijken. Hier zitten namelijk veel verschillen in. Zo heeft de ene aanbieder – die claimt het goedkoopste simonly abonnement aan te bieden – bijvoorbeeld een hele dure internetbundel. Maar wat ook mogelijk is, is dat deze aanbieder van het “goedkoopste simonly abonnement” je snel internet aanbiedt voor een vaste prijs, maar dat je na het verbruiken van bijvoorbeeld 4 MB aan internet meer moet gaan betalen. En bij weer andere aanbieders hoef je niet extra te betalen voor internet, maar wordt je internet wel trager na het gebruiken van een bepaald aantal MB. Je zult dit dus goed uit moeten zoeken voordat je denkt het goedkoopste simonly abonnement gevonden te hebben.

Simonly abonnementen met internet

Simonly abonnement worden als maar meer afgesloten en om de smartphones van tegenwoordig volledig te laten functioneren is een simonly abonnement met internet noodzakelijk. Simonly abonnement met internet kunnen bij iedere provider in Nederland worden afgesloten, het is dan alleen de vraag die je bij je zelf moet stellen welk simonly abonnement sluit aan bij mijn persoonlijke wensen. Een simonly abonnement met internet is velen malen voordeliger dan een standaard telefoon abonnement waarbij je een smartphone “krijgt”. Bij een simonly betaal je alleen voor het gebruik van het mobiele netwerk van de provider, want je “krijgt” geen splinter nieuwe smartphone het enige wat je krijgt bij een simonly abonnement is een simkaart met de afgesloten bundels. De bundels bij een simonly zijn volledig zelf samen te stellen. De keuze in bundels is enorm en zo is er voor iedereen een passend sim only abonnement af te sluiten. Simonly abonnement met internet kun je ook afsluiten met onbeperkt internet, dat wil zeggen dat je onbeperkt kunt internetten op je smartphone. Niet elke provider biedt de mogelijkheid aan om onbeperkt internet af te sluiten. Kijk altijd goed wat onbeperkt internetten betekend bij de provider want er zit hier nogal veel verschil in. De provider die daadwerkelijk onbeperkt internet aanbiedt met een simonly met internet is T-Mobile. Bij de andere providers zul je het grootste aantal mb’s moeten selecteren om onbeperkt te kunnen internetten met een simonly abonnement.

Goedkope simonly abonnementen

Door het grote aanbod in simonly abonnementen is er veel concurrentie en dat komt ten goede aan jou. Simonly aanbieders stunten met de abonnementen om zo klanten te trekken. Door het stunten met de prijzen is het heel goed mogelijk om een goedkope simonly af te sluiten bij één van de aanbieders. Het is wel van belang dat er goed naar de persoonlijke wensen wordt gekeken qua abonnement en dat het abonnement past bij het bel, sms en internet gedrag dat je maandelijks hebt. Dit om toren hoge rekeningen te voorkomen. Zolang je bij een goedkope simonly binnen de bundels blijft is en blijft het een goedkope simonly, maar kom je buiten je bundels dan zijn hier hoge kosten aan verbonden. Een simonlyabonnement met internet is ook goedkoop af te sluiten, als je maar de juiste hoeveelheid mb’s selecteert. Hier op de website kun je diverse aanbieders van simonly abonnementen met internet vergelijken om zo de voordeligste aanbieder te selecteren. De aanbieders van simonly abonnement die wij voor jou geselecteerd hebben zijn allemaal voorzien van een uitstekend mobiel netwerk binnen Nederland. Vergelijk de aanbieders direct en bestel jou simonly abonnement met internet vandaag nog voor de voordeligste prijs!

De meesten mensen weten wel wat een sim only abonnement is een hoe dat werkt. Maar wat nou precies een sim only abonnement in houdt dat is vaak nog niet helemaal duidelijk. Een sim only abonnement kun je afsluiten bij verschillende providers. In een sim only abonnement zitten alleen belminuten, smsjes en als je dat wilt ook nog internet. Dit is natuurlijk bij een normaal abonnement ook het geval. Het grote verschil met een normaal abonnement is dat je bij een sim only abonnement geen ‘gratis’ toestel krijgt. Bij een sim only abonnement betaalt u alleen voor de belminuten en smsjes die je wilt. Dit kan aanzienlijk kosten besparend zijn!

Bij sim only abonnement betaal je alleen voor het bellen, smsen en internet. Daarom zit er geen telefoon bij. Om gebruikt te maken van je sim only simkaart heb je de uiteraard wel een telefoon nodig. Je zou er bijvoorbeeld 1 kunnen gebruiken van een vorig abonnement of simlock vrij telefoon kopen. Als je telefoon namelijk simlock is moet je deze eerst simlock vrij laten maken. Er zijn veel winkeltjes te vinden waar je dat kunt laten doen. Vooral in de grote steden zijn er winkeltjes te vinden waar jij je telefoon simlock vrij kunt laten maken. Zodat je gebruik kunt maken van de voordelen van een sim only abonnement. Elk product kent zijn voor- en nadelen. Zo ook sim only abonnementen. Om het voor jou makkelijke te maken hebben wij voor jou alle voordelen en nadelen op en rij gezet! Zo weet je in een keer waar je een aan toe bent als je een sim only abonnement afsluit.

Voordelen Sim Only
Wat zijn nou echt concreet de voordelen van Sim Only abonnementen? Sim Only abonnementen zijn tot 80% goedkoper dan abonnementen met een telefoon. Sim Only abonnementen zijn zeer eenvoudig online te bestellen. De service van de providers is precies het zelfde, daar wordt niet op bespaart. U kunt uw oude smartphone/telefoon blijven gebruik, je hoeft niet met een nieuwe te leren omgaan. En als laatste; je kunt je eigen nummer behouden!

Nadelen Sim Only
Het nadeel van een sim only abonnement is, is dat je er geen nieuwe toestel bij krijgt. Dit kun je als voordeel zien want je als blijft zoals van ouds. Maar als jij je oude toestel zat bent en je wilt een nieuwe, dan krijg je die niet bij een sim only abonnement. Dus als je een nieuwe telefoon wilt en sim only, dan zul je de telefoon los moeten kopen. Maar mischien is het handiger als je een telefoon wilt gewoon een abonnement te nemen met een telefoon en niet sim only.

Een prepaid sim only simkaart
Sim only kun je niet alleen verkrijgen met een abonnement. Het is ook heel goed mogelijk zonder abonnement namelijk door middel van een prepaid kaartje. Als je bijvoorbeeld een prepaid kaartje koopt van Simyo. Deze kaartje zijn zowat gratis te verkrijgen en de sim only aanbiedingen voor zo kaartjes variëren een beetje. De simkaartjes zonder abonnement hebben als voordeel dat je niet vast zit aan een contract. Als je van een prepaid sim only kaartje af wil hoef je deze niet op te zeggen want je heb geen contract. Er zitten nog meer voordelen aan een prepaid sim only kaartje lees daarover snel meer hier onder.

Een groot voordeel van Sim Only prepaid kaartjes is tegen over sim only abonnementen is dat je beltegoed 1 jaar geldig is. Bij bijna alle sim only abonnenten is je bel-tegoed maar 1 maand geldig een moet je dus eigenlijk alles opgebruiken als je voordelig wilt bellen. Bij zo’n kaartje is dat dus niet het geval. Want je koopt bel tegoed en dit blijft elke keer als je weer opwaardeert een jaar geldig. Daarom is het belangrijk om goed over je keuze na te denken want als je een sim only abonnement neemt, en je maakt er maar weinig gebruik van, is het nog steeds duurder. Het is dan wellicht beter een sim only prepaid kaartje te nemen. Dit lijkt dat in heb begin wat duurder maar op de duur is het toch een stuk voordeliger.

Meld je aan voor de nieuwsbrief