Overstappen? Verzekeringen, Energie & Telefonie

Reisverzekering

Vakantie is zeer belangrijk in deze drukke tijden. Je moet er onbezorgd van kunnen genieten. Daarom bestaat er een reisverzekering. Velen vinden een reis verzekering afsluiten nogal vervelend, maar het is iets waar je niet omheen kan als je op reis gaat. Als je er geen afsluit kan je heel wat problemen met vervelende gevolgen krijgen. Maar welke verzekering is in jouw geval de beste verzekering? En wanneer sluit je best een doorlopende reisverzekering af? Om u een duidelijk beeld te geven van waar u op moet letten bij het afsluiten van een verzekering, hebben we enkele van de belangrijkste reisverzekeringen op een rijtje gezet. Verschillende zaken hebben invloed op de prijs van uw reisverzekering. Zo heeft de kostprijs van uw reis de grootste invloed op de prijs van uw verzekering, maar ook het risico dat u loopt in de streek waar u naartoe gaat. Daarom willen wij u helpen in het vinden van de goedkoopste reisverzekering.

Reisverzekering Vergelijken

Natuurlijk wilt u heerlijk genieten op uw vakantieadres. En mocht er iets mis gaan, dan weet u dat alles goed komt omdat u een reisverzekering heeft afgesloten. Een reisverzekering dient als aanvulling op verzekeringen die al zijn afgesloten zoals de autoverzekering, de zorgverzekering en de inboedelverzekering. In principe dekt de reisverzekering geen zakenreizen maar alleen vakanties. De verzekerde personen staan vermeld op het polisblad en er zijn drie keuzes. De eerste keuze is voor het hele gezin, de tweede is voor een alleenstaande en de derde keuze is voor één volwassene met kinderen. Hierbij moet worden opgemerkt dat kinderen zijn verzekerd zolang zij thuis wonen. Het is altijd goed als u met vakantie gaat naar het buitenland om een reisverzekering af te sluiten. Hiermee bent u verzekerd tegen behoorlijk grote financiële risico`s. Blijft u in ons land, dan kunt u natuurlijk een reisverzekering afsluiten maar dat is niet per se nodig.

Soorten reisverzekeringen
De doorlopende reisverzekering: Deze geldt voor het hele jaar en bij elke reis die wordt ondernomen is er sprake van een automatische dekking. Deze dekking begint vanaf het moment dat de reis begint tot het weer thuiskomen.
De aflopende reisverzekering: Deze is van toepassing voor de duur van slechts één vakantie. Daarna is deze verzekering niet meer geldig. De dekking begint bij de aanvang van de vakantie en stopt bij een eerdere thuiskomst of bij het eindigen van de reis.
Een speciale verzekering: Deze kan van toepassing zijn voor reizen die langer duren dan een standaard vakantie
De annuleringsverzekering: Is van toepassing als een reis onverhoopt niet kan doorgaan of afgebroken moet worden zoals bijvoorbeeld bij overlijden van een familielid of bij een ernstige ziekte. Deze verzekering vergoedt de reissom of een gedeelte hiervan. Er wordt alleen uitgekeerd indien de oorzaak staat vermeld in de polisvoorwaarden. Van deze soort verzekering is er een doorlopende en een aflopende variant.

Dekking bij een annuleringsverzekering
Bij werkloosheid van de verzekerde door onvrijwillig ontslag. Ernstige ziekte of ongevalletsel of overlijden van de verzekerde. Het niet verkrijgen van een visum, buiten de schuld van de verzekerde. Een onverwachte medische ingreep van de verzekerde, van een inwonend kind of van de partner. Verder bij ernstig ongevalletsel, ernstige ziekte en overlijden van familieleden. Dit moet dan in de eerste of tweede graad zijn en van huisgenoten van de verzekerde. Ook dekking bij einde van het huwelijk van de verzekerde. Zwangerschap van de partner of verzekerde. Materiële beschadiging van eigendommen. Dat kan bij het bedrijf zijn waar de verzekerde werkt of aan zijn of haar huurwoning waarbij aanwezigheid dringend noodzakelijk is. Diefstal of verlies van noodzakelijke reispapieren van de verzekerde op de dag dat de reis zou aanvangen. Er zijn nog meer gebeurtenissen waarbij u een beroep kunt doen op de annuleringsverzekering. Bestudeer altijd de polisvoorwaarden of uw gebeurtenis erbij zit. Heeft u enige twijfel, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw verzekeraar, dan weet u daarna wat wel of niet bij u van toepassing is.

Reisverzekering dekking

Er is sprake van een basisdekking die kan worden uitgebreid met aanvullende dekkingen. Natuurlijk is uw bagage het meest bekend en is gedekt tegen elke gebeurtenis. Bij een doorlopende reisverzekering geldt meestal een eigen risico. Een opmerking is dat bij diefstal van de bagage alleen wordt uitgekeerd indien er normaal is gehandeld. Voor geneeskundige kosten is een zorgverzekering verplicht om deze kosten te kunnen verzekeringen. De dekking kent geen limiet omdat de buitenlandse tarieven enorm kunnen afwijken van wat u in Nederland zou moeten betalen. Geld was vroeger een belangrijke dekking maar dat is nu een stuk minder. Ook wordt steeds minder contant geld meegenomen omdat men bijna overal kan pinnen. Er zijn verzekeraars bij die sommige gevaarlijke sporten en sommige wintersporten niet verzekeren. Hierbij kan men denken aan bergbeklimmen, paragliding, abseilen en raften. Eventuele schade is dus niet gedekt. Op vakantie gaan met de auto, met de scooter, met een camper en met een motor. Hierbij is het arbeidsloon gedekt, het laten komen van nieuwe onderdelen en huurkosten van vervangend vervoer. Let er wel op dat de kosten van de onderdelen zelf niet zijn gedekt! En dan zijn er nog extra onverwachte kosten: Dat zijn kosten in geval van ziekte, in het geval van een ongeval van een familielid of reisgenoot of overlijden. Deze extra kosten kunnen verblijfskosten zijn omdat men niet naar huis kan. Het kunnen ook extra reiskosten zijn zoals bij ziekte van een familielid waardoor de vakantie moet worden afgebroken en een extra vlucht moet worden geboekt. De bekende extra reiskosten is natuurlijk de gipsvlucht en zelfs een helikopterredding kan mogelijk zijn. Natuurlijk kunnen er ook nog rechtsbijstand kosten zijn. Dat kunnen kosten zijn met betrekking op juridische bijstand of juridisch advies. Het is een nuttige dekking op de rechtsbijstandsverzekering want die biedt dekking alleen binnen de Europa.

Overstappen van Reisverzekering

Zodra u een reis heeft geboekt is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Wilt u in aanmerking komen voor een annuleringsdekking? Dan moet u een reisverzekering afsluiten binnen enkele dagen met een maximum van zeven dagen. Uiteraard betaalt u voor een reisverzekering, dat is logisch. En dat bedrag is echt niet hoog in vergelijking voor wat u er eventueel voor terugkrijgt. Toch blijven er mensen die zich niet verzekeren met alle risico`s die zij lopen. Een ongeluk, een diefstal, een ernstige ziekte, het kan ons allemaal overkomen. En dan mag en moet u blij zijn dat u een reisverzekering heeft afgesloten.

Een goede reisverzekering is altijd verstandig wanneer je van plan bent om op reis te gaan. Je kan er dan ook voor kiezen om jezelf te verzekeren maar anderen niet of juist andersom. Zo kun je ook kinderen verzekeren maar jezelf niet. Uiteraard kan je ook gewoon heel simpel iedereen verzekeren. Het verschilt nogal per verzekering waar je precies voor verzekert bent. Zo heb je bijvoorbeeld bij bijna iedere verzekeraar een verzekering waarbij je verzekerd bent voor een ziekenhuisopname. Dit soort ongelukken worden vaak niet vergoed door jouw normale zorgverzekeraar, maar wel door jouw reisverzekering. Het is dus heel verstandig om te kiezen voor een zorgverzekering, omdat de schade anders hoog kan oplopen! Er is van alles waar je voor verzekerd bent. Denk daarbij aan ongelukjes zoals een botsing tegen een paaltje met de auto. Gelukkig hoef je in dat geval niet zelf de schade te betalen. Ook andere spullen zijn goed verzekerd dus daar hoef je je niet druk om te maken. Ook als je te maken krijgt met onstuimig weer zoals een storm of veel sneeuw ben je verzekerd. Je kunt er natuurlijk ook niets aan doen dat er schade is aan jouw persoonlijke spullen als je bent overdonderd door het slechte weer.

Als je kiest voor een verzekering zijn er een aantal dingen die je moet invullen. Je moet sowieso een aantal gegevens invullen voor je verschillende verzekeringen kunt vergelijken. Sommige verzekeringen dekken het ene wel wat de andere verzekering juist niet dekt. Als dat nou net belangrijk is voor jou, moet je dit ook weten! Je kiest ten eerste wie je wilt verzekeren. Alleen jezelf of daarbij ook bijvoorbeeld de kinderen. Vervolgens kies je voor een eventuele annuleringsverzekering en kies je of je binnen Europa blijft of buiten Europa reist. Je hoeft bovendien ook geen langlopende verzekering af te sluiten voor een korte vakantie. Voor een vakantie van minder dan 35 dagen, wat het meest voorkomt, kan je kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Als je vaker op reis gaat of van plan bent om een hele lange reis te maken, kan je gebruik maken van de langlopende reisverzekering. Het is dus eigenlijk makkelijk om te kiezen wat je wilt en je hebt meteen keuze uit allerlei verschillende verzekeringen!

Ook vul je het bedrag in dat je hebt betaald voor jouw vakantie. Je bent namelijk verzekerd voor dat bepaalde bedrag. Dit is zo bij iedere reisverzekering en kan niet worden veranderd. De prijzen van een reisverzekering zijn zeer uiteenlopend. Als je denkt aan een simpele reisverzekering voor een korte vakantie betaal je rond de zestig euro. Bij een lange reisverzekering betaal je vaak minder. Dit bedrag wordt overigens gerekend per maand. Het voordeel van de reisverzekeraar vergelijker is uiteraard dat het meteen duidelijk is welke verzekeraar ook het beste bij jou past. Je kiest heel erg gemakkelijk wat je precies wilt om vervolgens een duidelijk overzicht te krijgen. Je krijgt drie opties om uit te kiezen. Op deze manier kan je tussen deze drie ook de verschillen bekijken. De een biedt soms meer aan dan de ander. Je kan ook klikken op een optie waarbij je alle verzekeringen ziet. Wie weet heb jij een slechte ervaring bij de verzekering die voor jou als beste eruit komt, in dat geval kan je nog altijd een andere verzekering kiezen. Nog een groot voordeel is dat je ook kunt aanklikken wat het beste beoordeeld is door andere klanten. Natuurlijk zijn meningen altijd verdeeld, en daarbij is de ene klant positiever ingesteld dan de andere. Dat betekent niet dat de beste uit de test ook echt de beste is. Je hebt wel een grote kans dat je tevreden bent over deze reisverzekering, aangezien een heleboel andere mensen dit ook waren. Als je kiest voor een annuleringsverzekering bij jouw reisverzekering, kan er eigenlijk niets misgaan. Je krijgt het geld van de reis terug als toch blijkt dat je niet kan gaan en ook tijdens de reis is alles perfect verzekerd. Je kan in ieder geval op vakantie met een gerust hart zonder je druk te maken, want de schade zal allemaal netjes worden vergoed en jij kan zeer tevreden zijn over de door jou gekozen verzekeraar. Reizen is nog veel gemakkelijker en leuker geworden nu!

Een reisverzekering is een verzekering die schade dekt die u oploopt tijdens uw reis. Hierbij kunt u denken aan medische kosten of schade bij verlies of diefstal van bagage. Maar wanneer zou u nu eigenlijk een reisverzekering af moeten sluiten? Het is verstandig om een reisverzekering af te sluiten wanneer u op reis gaat naar het buitenland. Zelfs wanneer u zonder enige bagage op reis gaat, is een reisverzekering niet geheel onverstandig. De kosten voor medische hulp in het buitenland zijn namelijk vaak vele malen hoger dan in Nederland. Zo kunnen de kosten voor een ziekenhuisopname in de Verenigde Staten tot wel twintig keer hoger oplopen dan in Nederland. Uw zorgverzekering vergoedt echter alleen de waarde van de behandeling in een Nederlands ziekenhuis. Het gevolg is dus dat u zelf voor 95% van de kosten moet opdraaien. Verder is het verstandig om uw bagage mee te verzekeren wanneer u veel bagage met een hoge waarde meeneemt. Standaard is de bagage niet altijd meeverzekerd, het is dus verstandig om dit na te gaan in de voorwaarde van uw reisverzekering. Bekijk ook tot wel bedrag u verzekerd bent. Tegenwoordig nemen mensen veel elektronische apparatuur mee, zoals smartphones, laptops en spelcomputers. Wanneer uw bagage kwijt raakt kan de schade dus vrij hoog oplopen. Zorg er dus voor dat u niet onderverzekerd bent.

Kortlopende reisverzekering afsluiten
Een kortlopende reisverzekering (ook wel aflopende reisverzekering genoemd) is een reisverzekering die u voor een korte periode afsluit, bijvoorbeeld één week. Ideaal wanneer u een weekendje weg gaat of voor een korte zomervakantie. Een kortlopende reisverzekering biedt tijdens een vakantie in het buitenland hulp en ondersteuning. Verder kunnen ook extra zaken verzekerd worden. Hierbij kun je denken aan medische kosten, bagage, ongevallen of hulp bij pech aan uw voertuig. Wanneer je je verzekerd voor medische kosten, dekt de kortlopende reisverzekering de medische kosten die niet door de zorgverzekering wordt gedekt. Een zorgverzekering vergoedt in de regel alleen de waarde van een Nederlandse behandeling. Medische behandelingen kunnen in het buitenland duurder uitvallen, waardoor uw zorgverzekering niet de gehele kostenpost dekt. Ook een wintersport kan meeverzekerd worden bij een kortlopende reisverzekering. De premie van de kortlopende reisverzekering valt daardoor vaak wel hoger uit, gezien je bij een wintersport vakantie hogere kans hebt op ongevallen. Een kortlopende reisverzekering is het voordeligst bij korte vakanties. Denk hierbij aan vakanties van twee tot drie weken. Wanneer u langer, of vaker per jaar, op vakantie gaat, is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Welke reisverzekering in uw geval voordeliger is is geheel afhankelijk van uw situatie.

Doorlopende reisverzekering afsluiten
Een doorlopende reisverzekering is een reisverzekering die het hele jaar doorloopt. Je kunt dus zonder administratieve rompslomp op vakantie gaan, gezien de doorlopende reisverzekering altijd doorloopt. Wanneer je regelmatig naar het buitenland gaat is het verstandig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Zo hoef je niet voor elke reis een nieuwe verzekering af te sluiten, maar ben je altijd gedekt. Ook wanneer je een gezin hebt is een doorlopende reisverzekering aan te raden. Wanneer je kind een schoolreis naar het buitenland maakt, hoef je je geen zorgen te maken en zijn de eventuele kosten gewoon door de doorlopende reisverzekering gedekt. Zakenreizen worden in de regel niet gedekt door een doorlopende reisverzekering. Hiervoor hebben verschillende verzekeraars de ‘lang op reisverzekering’ opgesteld. Deze reisverzekering is speciaal voor zakenreizen en internationale stages. Een doorlopende reisverzekering is vaak voordeliger dan losse, kortlopende reisverzekeringen. Het is verstandig om de verschillen voor uw eigen situatie te vergelijken. Wanneer u regelmatige op vakantie gaat is een doorlopende reisverzekering sowieso voordeliger. Wanneer u weinig naar het buitenland gaat is een kortlopende reisverzekering te overwegen.

Ga je een reisverzekering afsluiten? Voordat je een reisverzekering gaat afsluiten is het verstandig om te bekijken welke reisverzekering je kunt afsluiten. Zo is er de doorlopende reisverzekering, kortlopende reisverzekering, de annuleringsverzekering en de lang op reisverzekering. Ook is het verstandig om naar de kosten te kijken, voordat je een reisverzekering gaat afsluiten. De premiekosten kunnen namelijk veel verschillen. Vergelijk de verschillende verzekeraars voordat je een reisverzekering gaat afsluiten en kom zo tot de voordeligste optie. Maar let wel op, goedkope reisverzekeringen dekken vaak ook minder. Het is dus verstandig om de polisvoorwaarden van de verzekeraar goed door te nemen. Tot slot is het aan te bevelen om naar uw persoonlijke situatie te kijken. Voordat je een reisverzekering gaat afsluiten, is het verstandig om te kijken naar je leefsituatie, gezinssamenstelling, reisintensiteit en reisbestemming. Al deze factoren kunnen meewegen wanneer je een reisverzekering gaat afsluiten.

Wat is een Kortlopende Reisverzekering?

Het word altijd aangeraden om een reisverzekering af te sluiten wanneer men op vakantie gaat. Er zijn hiervoor twee verschillende opties. Er kan een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering worden afgesloten. Een kortlopende reisverzekering heeft maar een bepaalde duur. De verzekering wordt afgesloten voor de geplande vakantie en loopt tot zijn einde vlak na de geplande reis. Het gaat dus over een eenmalig te betalen bedrag. Een kortlopende reisverzekering wordt aangeraden aan mensen die niet veel op vakantie gaan. Voor diegenen die 20 of minder dagen op vakantie gaan is het zeker een aanrader. Boven de 20 dagen zal een doorlopende reisverzekering financieel de betere keuze zijn. De kortlopende reisverzekering kan ook worden aangepast aan verschillende situaties. Als men aan wintersport doet is het aangeraden om de medische module er bij te pakken, zodat er geen extra kosten bijkomen in het geval van een ongeval. Medische kosten kunnen oplopen in het buitenland, zeker als er een repatriëring aan te pas komt. Er zijn natuurlijk andere modules beschikbaar, zo kan men ook verzekeren op bagage schade, en nog veel meer. Deze opties en modules kunnen allemaal besproken worden bij het agentschap waar de verzekering is afgesloten.

Kortlopende reisverzekering voordelen
Zoals er hierboven al vermeld is, zijn er veel voordelen bij het afsluiten van een kortlopende reisverzekering. Voor de mensen die niet langer dan 20 dagen op verlof gaan is deze reisverzekering een groot financieel voordeel. De reisverzekering kan ook aangepast worden tot in de puntjes. Alles wat je nodig hebt voor jouw specifieke reis kan hier worden ingebracht. De kortlopende reisverzekering zal tot zijn einde komen op een bepaalde datum, dus na die datum zullen er geen extra kosten worden aangerekend. Het eenmalig te betalen bedrag is wat de meeste mensen aanspreekt.

Kortlopende reisverzekering nadelen
Het nadeel aan de kortlopende reisverzekering is natuurlijk dat het op een bepaald moment stopt. Telkens er een nieuwe reis is geplant is moet er een nieuwe reisverzekering worden afgesloten. Sommige mensen vergeten dit, of hebben geen zin om naar de verzekering agent te stappen. Bij gevolg zijn er mensen die geen verzekering hebben lopen wanneer er iets gebeurt, en dan draaien ze zelf voor de kosten op. Wanneer er twee of drie kortlopende reisverzekeringen worden afgesloten is het financieel voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Kortom is het voordelig om een kortlopende reisverzekering af te sluiten wanneer men niet vaak op vakantie gaat, of wanneer men een heel specifieke reis heeft geplant. Meestal is dit dan ook een goedkope reisverzekering vergeleken met een doorlopende reisverzekering.

Wat is een Doorlopende Reisverzekering?

Het word altijd aangeraden om een reisverzekering af te sluiten wanneer men op vakantie gaat. Er zijn hiervoor twee verschillende opties. Er kan een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering worden afgesloten. Een doorlopende reisverzekering loopt het hele jaar door. Deze verkering moet maar 1 keer per jaar worden afgesloten, en dan is elke reis die gemaakt dat jaar word gedekt door deze verzekering. De doorlopende reisverzekering kan ook nog worden aangepast aan de specifieke persoon om verschillende modules er bij te plaatsen. Zo kan men bijvoorbeeld een extra module er bij pakken die verzekerd tegen medische kosten, annuleringskosten of schade vergoedingen. Wanneer men lange periodes in het buitenland verblijft is het afsluiten van een doorlopende reisverzekering een aanrader. Financieel is het ook voordeliger dan telkens een kortlopende reisverzekering af te sluiten.

Doorlopende Reisverzekering voordelen
Zoals hierboven al vermeld staat is een doorlopende reisverzekering afsluiten een groot financieel voordeel wanneer men meer dan 20 dagen in het buitenland verblijft. Het zal minder kosten tegenover meerdere kortlopende reisverzekeringen af te sluiten, en het zal ook veel tijd besparen wanneer er maar 1 keer per jaar een verzekering moet afsluiten. Zo kan men wanneer men wilt naar het buitenland trekken zonder zich zorgen te moeten maken over de verzekering. Er zijn ook nog verschillende opties en modules die men kan aanpassen naar persoonlijke keuze.

Doorlopende Reisverzekering nadelen
Het nadeel van de doorlopende reisverzekering is dat het meestal niet specifiek genoeg is voor speciale reizen. Dan moeten er opties worden toegevoegd die waarschijnlijk niet nodig zijn voor de andere periodes wanneer men in het buitenland zit. Er zal dan waarschijnlijk een aparte kortlopende verzekering moeten worden afgesloten. Aan de financiële kant kan het ook een nadeel zijn wanneer men besluit om niet naar het buitenland te gaan wanneer er al een verzekering op jaar basis is afgesloten. De doorlopende reisverzekering is handig voor diegenen die vaak in het buitenland zitten, maar niet voor diegenen die soms heel specifieke opties nodig hebben. Het is alleszins gemakkelijker dan telkens opnieuw een kortlopende reisverzekering af te sluiten.

Voordelige wintersport verzekering afsluiten? U wilt een voordelige wintersportverzekering afsluiten en wilt de premies vergelijken. U zult dan ontdekken dat u voor een voordelige wintersport verzekering in combinatie met een uitstekende service uit komt bij de Europeesche. Veel mensen die een voordelige wintersport verzekering willen afsluiten in combinatie met een uitstekende service en internationale dekking komen namelijk uit bij de sneloverstappen.com. Een voordelige wintersport verzekering afsluiten, kost bij een aflopende (tijdelijke) reisverzekering ongeveer 1 euro extra per persoon per dag. Als u via deze site een premieberekening maakt, ziet u de totale premie op uw scherm. Houdt u er rekening mee dat u een voordelige wintersport verzekering alleen als extra dekking kunt afsluiten bovenop de basis reisverzekering en dat premies in de loop der tijd aangepast kunnen worden. Voordelige wintersport verzekering afsluiten voor professionele wintersporters? Bent u een professionele wintersporter en wilt u een voordelige wintersport verzekering afsluiten, houdt u er dan rekening mee dat de standaard dekking winter sport verzekering niet voor u van toepassing is. Professionele wintersport is namelijk uitgesloten van de standaard winters port dekking. Vraag een offerte voor uw wintersport. Als u een dekking winter sport mee verzekert, dient deze dekking duidelijk op de polis te staan. Controleer de polis altijd goed. De zorgverzekeraar verrekend de premie voor uw voordelige winter sport verzekering rechtstreeks.

Wintersport reisverzekering afsluiten?
Een goede en wintersport verzekering afsluiten, doe je online via deze website. Wij hebben onze wintersport verzekering bij de Europeesche ondergebracht, de Maatschappij met een van de beste wintersport verzekeringen en de beste service. Een wintersport verzekering afsluiten is een “must”. Er zijn mensen die op wintersport gaan en geen wintersport verzekering afsluiten omdat ze denken dat hun ziektekostenpolis voldoende dekking biedt. Onze ervaring is dat een wintersport verzekering afsluiten voor iedereen noodzakelijk is, ook als je een goede ziektekostenverzekering hebt of een goede ongevallenpolis hebt. Wintersport verzekering afsluiten bij doorlopende reisverzekering? Ook als u een doorlopende reisverzekering gaat af sluiten, kunt u als aanvullende dekking een wintersportverzekering afsluiten. Als u via onze site een wintersportverzekering wilt afsluiten, ziet u online direct wat de premie ervan is. Op de website van de desbetreffende verzekeraar is daarover meer informatie te vinden.

Een reisverzekering biedt u dekking tegen onverwachte en vervelende gebeurtenissen terwijl u op reis bent. Denk hierbij diefstal, verlies of een ongeluk in een ver land. Via onze vergelijker krijg je uitgebreide dekking zonder kleine lettertjes en uitsluitingen. Gemakkelijk vanachter uw computer online uw reisverzekering regelen. Unieke service die voor een optimale schaderegeling zorgt. Maar wat is nou wel verzekerd, en wat niet? Lees hieronder enkele tips die je goed moet meewegen tijdens het vergelijken van zorg aanbieders.

Wat is wel verzekerd?
Allereerst kunt u kiezen voor een tijdelijke of een doorlopende reisverzekering. Een doorlopende reisverzekering heeft als voordeel dat u (per reisdag) gemiddeld minder premie betaald en dat u er verder geen omkijken meer naar heeft. Nadeel is natuurlijk dat als u niet op reis gaat u voor niets premie betaald. Daarnaast zijn er vaak meerdere rubrieken te verzekeren op een reisverzekering. De meeste verzekeringsmaatschappijen kennen de volgende rubrieken: bagage, geneeskundige kosten, onvoorziene kosten (zoals kosten van gedwongen langer hotelverblijf, uitvaartkosten van een verzekerde in het buitenland of kosten verbonden aan opsporings- en/of reddingsacties) en ongevallendekking.

Wat is niet verzekerd?
Voor het annuleren van de verzekering moet u vaak een aparte verzekering afsluiten; standaard is het in ieder geval niet meeverzekerd. Gevaarlijke en bijzondere sporten moet u vaak speciaal meeverzekeren, hieronder vallen ook, maar niet alleen, skiën, duiken, skydiven, parapenten, bungyjumpen. Het is belangrijk dat je de volgende tips daarom altijd goed onthoud. Bewaar zoveel mogelijk bonnetjes en correspondentie, maak van zoveel mogelijk zaken foto’s, doe zoveel mogelijk om de schade te beperken, doe altijd aangifte bij de politie; vaak is dit een vereiste om überhaupt uw schade in behandeling te nemen!

Voorwaarden Reisverzekering
Als u een reisverzekering afsluit bij een wintersportvakantie dan kan u best zien of er in de voorwaarden van de reisverzekering staat dat u ook verzekert bent om terug gebracht te worden naar huis als u met de auto op vakantie bent gegaan. De meeste reisverzekeringen hebben dit niet in hun voorwaarden staan en hier moet u een extra optie voor aanvragen. Ook zal bagageverlies niet in alle voorwaarden van een reisverzekering staan. Dit als extra optie nemen is ook belangrijk. Natuurlijk is bij bagageverlies door de luchtvaartmaatschappij de luchtvaart volledig aansprakelijk maar als u uw bagage in de taxi bent vergeten of deze is al doorgereden voordat u de bagage er hebt kunnen uitnemen dan bent u hier niet tegen verzekert. Kijk dus na in de algemene voorwaarden van de reisverzekering of dat u hier een verzekering voor hebt. Deze verschillende opties of modules moet u nagaan met uw verzekeringsmaatschappij om te zien welke het beste bij u passen. Een repratieringsoptie nemen is natuurlijk niet nodig bij een weekendje naar zee maar als u op wintersportvakantie gaat kan dit wel handig zijn. Bij verre reizen naar exotische landen kan een diefstalverzekering afsluiten ook een slim idee zijn, omdat in deze landen veel wordt gestolen en ze ook een reputatie hebben voor diefstal. Nadat u de voorwaarden met uw verzekeringsmaatschappij heeft doorlopen is het belangrijk om de juiste opties te kiezen. Dit is zeker handig bij een doorlopende reisverzekering omdat u dit op lange termijn afsluit en u beter goed verzekerd bent.

Meld je aan voor de nieuwsbrief