Overstappen? Verzekeringen, Energie & Telefonie

Energie vergelijken

Op zoek naar een goedkopere energieleverancier? Vul uw gegevens in en vergelijk gratis alle energieleveranciers. Door over te stappen van aanbieder kunt u gemakkelijk honderden euro’s per jaar besparen. Binnen een paar minuten weet u hoe hoog uw besparing kan oplopen. En dankzij onze overstapservice zit u nooit zonder gas of licht! Onze vergelijkingscheck is volledig objectief en onafhankelijk. Daarnaast is de check erg gebruiksvriendelijk. Zo vindt u altijd gemakkelijk de voordeligste energieleverancier. Bij ons kunt u gemakkelijk en snel overstappen, zodat u nooit zonder gas, water of licht zit. Dat is wel zo makkelijk. Lees er alles over op onze informatie pagina overstappen van energieleverancier. Of gebruik onderstaande button om meteen de goedkoopste leverancier te vinden en over te stappen. Bij ons kunt u alle energieleveranciers gemakkelijk vergelijken. Hierbij ziet u ook meteen of het gaat om grijze of groene stroom en welke aanbiedingen en prijzen van toepassing zijn. U vindt bij ons de tarieven van bijna alle grote, middelgrote en kleinere bedrijven die op uw adres kunnen leveren. Wij updaten dit regelmatig zodat u altijd actuele informatie krijgt en meteen kunt profiteren van de beste aanbiedingen van het moment. Kijk snel wat voor u de meest voordelige keuze is!

Energie tarieven vergelijken

Energieprijzen verschillen sterk per leveranciers. Energieprijzen vergelijken is daarom altijd verstandig. Dit kan al snel een besparing opleveren van honderden euro’s. Uit onderzoek blijkt dat de verschillen tussen diverse leveranciers alleen maar zullen stijgen. Ook wordt energie steeds duurder omdat fossiele brandstoffen opraken. Bij ons kunt u ook de aanbieders van groene, duurzame energie vergelijken. Tegenwoordig is dit niet duurder meer dan traditionele grijze energie. Gebruik onderstaande button om meteen alle energieprijzen te vergelijken. Veel mensen kiezen er tegenwoordig voor om energie te besparen. Vaak is de overweging hierbij dat het goed is voor het milieu. Bewust omgaan met energie kan er inderdaad toe bijdragen dat er minder schadelijke CO2 dampen in de atmosfeer komen. Nog beter hierbij is om over te stappen naar een aanbieder van groene, duurzame energie. Omdat deze energie milieuvriendelijk wordt opgewekt spaart u hiermee het milieu. Vaak bieden energieleveranciers gunstige tarieven aan nieuwe klanten, wat u ook een besparing in de portemonnee oplevert! Bij ons kunt u alle aanbieders van groene, duurzame energie vergelijken en meteen gratis overstappen.

Overstappen van energie leverancier

Niet tevreden over uw huidige energieleverancier? Of simpelweg vastbesloten de beste prijs te vinden? Bij GratisEnergieVergelijken.nl kunt u gemakkelijk en snel energie-aanbieders vergelijken en probleemloos overstappen! Overstappen naar een andere energieleverancier kost u slechts een paar minuten. Met de energie-vergelijker kunt u zien welke energieleverancier u het beste aanbod biedt. Door over te stappen naar een andere energieleverancier kunt u honderden euro’s per jaar besparen op uw energierekening. Uw voordeel kan met onze kortingen oplopen tot wel 700 euro! Uit onderzoek afgelopen jaar is gebleken dat de prijsverschillen tussen energieleveranciers erg hoog zijn, energie aanbieders vergelijken is dus altijd de moeite waard. Vaak bieden leveranciers wanneer u overstap ook een welkoms korting. Bekijk met onze handige vergelijkingscheck hoeveel u kunt besparen op uw energierekening. Als u via deze site overstapt naar een andere energieleverancier dan wordt u oude contract automatisch opgezegd.. De levering van stroom en gas loopt tijdens de overstap gewoon door. Zo stapt u gemakkelijk over naar een nieuwe energie leverancier:

Stap 1 Huidige situatie
Vul uw postcode, jaarlijkse energieverbruik en huidige energieleverancier in en klik op ‘Bereken’. De energievergelijker toont u vervolgens de voordeligste energieleveranciers.

Stap 2 Vergelijken
U kunt uw selectie energieabonnementen filteren op prijs, looptijd, vaste of variabele tarieven en groene of grijze stroom. Kies uit de lijst het product dat het beste aansluit bij uw voorkeuren.

Stap 3 Aanvragen
Heeft u de energieleverancier met het voor u geschikte contract gevonden? Controleer het gekozen product nogmaals, vul uw gegevens in en bevestig de aanvraag. Wij verwerken uw aanvraag zo snel mogelijk, in 95% van de gevallen nog dezelfde dag. Binnen 6 dagen ontvangt u een bevestigingsbrief. Na ontvangst van de brief heeft u nog 7 werkdagen bedenktijd waarbinnen u de aanvraag nog kosteloos kunt annuleren.

Stap 4 Gemakkelijk en Zorgeloos Overstappen
Uw nieuwe energieleverancier zorgt ervoor dat uw huidige leverancier wordt opgezegd. Daarnaast verzorgt de leverancier ook de overstap met uw regionale netwerkbeheerder. De levering van energie gaat gewoon door, zodat u nooit zonder stroom en gas komt te zitten.

Duurzame Energie

Steeds meer mensen kiezen er voor om over te stappen naar duurzame energie. Dit is energie uit bronnen die niet opraken, zoals energie uit zon, water of wind. Omdat fossiele brandstoffen steeds verder opraken is duurzame energie tegenwoordig niet duurder meer dan traditionele ‘grijze’ energie. Vaak leveren duurzame energie aanbieders zelfs energie tegen een veel voordeliger tarief! Regelmatig duurzame energieleveranciers vergelijken is altijd verstandig. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt. Bij ons kunt u snel en gemakkelijk alle aanbieders vergelijken. U kunt hierbij zelf aangegeven of u alleen de leveranciers van duurzame energie mee wilt nemen in de vergelijking. Kijk snel welke aanbiedingen op uw adres beschikbaar zijn en stap vandaag nog gemakkelijk over. Met behulp van het energielabel kunt u zien welke apparaten veel of juist weinig energie verbruiken. Door alleen producten te kopen met energielabel ‘A’ kunt u per maand enkele tientallen euro’s besparen op energie. Dit is goed voor het milieu en voor uw portemonnee.

Energie vergelijken? Waarom energieprijzen vergelijken? Het antwoord is simpel. Je kunt besparen op je maandelijkse energiekosten. Wat is het voordeel om energieleveranciers met elkaar te vergelijken? Ten eerste om inzichtelijk te krijgen wie de goedkoopste energieprijs heeft, ten tweede leveren wij service door middel van een offerte op maat. Zo kunnen wij rekening houden met je energie wensen. Redenen genoeg om over te stappen van energieleverancier. Zo bespaar je jaarlijks honderden Euro’s. Vul de energievergelijker in, vergelijk energieaanbieders in Nederland. Durf jij de uitdaging aan te gaan, te besparen op je huidige energieprijs? Of betaal je teveel voor je huidige energie contract? Vergelijk alle energie leveranciers van Nederland en vergelijk hier bij welke energieleverancier jij het goedkoopst uit bent. Onafhankelijk energie vergelijken op een simpele en overzichtelijke manier.

Onafhankelijk en betrouwbaar gratis energie vergelijken
Sneloverstappen.com is een onafhankelijke energie website die je de mogelijkheid geeft om online gebruik te maken van een gratis energievergelijker. Zo zie je in één overzicht via de energie vergelijking, goedkope energie-aanbieders. Selecteer die energieleverancier met het beste energie tarief wat van toepassing is op jou situatie. En kijk goed naar de energie voorwaarden van elke energieleverancier, deze kunnen van elkaar verschillen. De energieprijzen die op sneloverstappen.com staan zijn altijd actueel omdat deze gekoppeld is aan een backend systeem. Wat onafhankelijk, overzichtelijk alle kosten zoals: energiebelasting, leveringskosten, transportkosten en vastrecht vergelijkt, zo de goedkoopste energie aanbieder voor jou situatie laat zien.

Overzichtelijke energie kosten vergelijken

Sneloverstappen.com geeft overzichtelijk alle energiekosten weer, zo kom je bij ons nooit voor een extra verrassing te staan. Dit door transparant te werken, jou volledig van dienst te zijn met het maken van de beste energie keuze. Maak gebruik van onze energievergelijker, deze vergelijkt energie onafhankelijk en gratis! Vul de bovenstaande energievergelijker in en begin met het invullen van je psotcode en huisnummer. Vervolgens maak je een keuze die van toepassing is op je eigen situatie. En vind de meest voordelige energieleverancier afgestemd op jou eigen wensen. Energie vergelijken en het overstappen naar een andere energieleverancier, is voor zowel consumenten als het zakelijk energie verbruik een gemakkelijke manier om geld te besparen. Sneloverstappen.com is online energiepartner van een de betrouwbare onafhankelijke overstapservice, voor het vergelijken van energie.

Goedkope energie vergelijken en het laagste energietarief

Goedkope energie waar vind je die? Energietarieven vergelijken doet deze energie vergelijkingssite in samenwerken met de energie overstapservice van overstappen.nl. Zo kan deze energie vergelijkingssite de beste energietarieven vergelijken voor zowel de consument als het zakelijk verbruik van energie. Sneloverstappen.com laat je de laagste energieprijs zien, als het om energie vergelijken gaat. Start nu met het vergelijken van energie en bespaar geld op je energietarief. Stem deze af op je eigen behoeftes, maak bijvoorbeeld een keuze uit grijze energie, groene energie en of atoomenergie. En maak gebruik van energie voordeeltarieven, zo kan zou je jaarlijks rond de 600 Euro kunnen besparen. En dat alleen maar door gemakkelijk over te stappen van energieleverancier met de scherpste energie aanbieding.

Energie vergelijken en privacygevoelige informatie
Sneloverstappen.com gaat zorgvuldig met alle privacygevoelige informatie om. Deze worden niet doorgespeeld naar derde partijen, ook zal je nooit email (spam) van sneloverstappen.com ontvangen op het opgegeven e-mailadres. Vergelijk direct welke energie leverancier het voordeligste energietarief aanbied. Energie vergelijken, besparend, veilig en betrouwbaar. Sneloverstappen.com werkt nauw samen met de grootste energie vergelijkingssite. Deze heeft 95% van alle energieleveranciers in Nederland binnen zijn vergelijker. Mocht je favoriete energie leverancier er toevallig niet bij het energie vergelijken naar voren komen? Vergelijken-energie.org doet zijn uiterste best om iedere energieleverancier in Nederland te kunnen vergelijken. Dit is soms niet mogelijk omdat sommige energiemaatschappijen niet alle prijzen vrijgeven om tot een nauwkeurige energie vergelijking te komen. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws volgen wij het energie nieuws van Overstappen. Deze geeft onafhankelijk het laatste nieuws weer, zo krijg je een goed beeld van wat er zoal op de energiemarkt speelt.

Energie bespaartips

Gebruik deze tips om energie te besparen:
1. Zet de tv, radio en andere elektronische apparaten uit en niet op stand-by.
2. Sluit ramen en deuren goed af en doe de verwarming laag of uit wanneer de ramen open staan.
3. Zet de verwarming ‘s avonds wanneer u gaat slapen niet lager dan 13 tot 15 graden – anders kost het veel energie wanneer u ‘s ochtends uw verwarming weer hoger zet.
4. Koop spaarlampen: dit kost u minder energie en minder geld.
5. Gebruik niet altijd de droger, hang kleding bij mooi weer ook eens buiten.
6. Ontdooi regelmatig uw diepvries, een diepvries met een dikke laag ijs verbruikt vaak veel meer stroom.
7. Wanneer u een ingevroren product wilt gaan ontdooien, leg het product dan in de koelkast. De koelkast gebruikt de kou van het product, en hoeft dus minder zelf te koelen.
8. Let er op dat u alle lichten uitdoet wanneer u niet thuis bent.
9. De opladers van verschillende elektronica die iedereen tegenwoordig heeft, bijvoorbeeld een mobieltjes, tandenborstels of videocamera die gebruiken ook stroom. Ook al is de batterij vol dan word er alsnog stroom verbruikt – haal de laders er dus uit als uw apparaat is opgeladen.

Anode Energie
Anode is opgericht in 2011. Vanaf de oprichting is Anode er altijd van uitgegaan dat inkoop en levering van energie met aandacht dient te gebeuren. Anode heeft gestaag een groeiende service- en klantgerichte organisatie opgebouwd. Anode streeft er dan ook naar om een verkozen en aanbevolen kwaliteitspartner te zijn, gebaseerd op betrouwbaarheid, klanttevredenheid en duurzame bedrijfsresultaten.

Atoomstroom Energie
Atoomstroom energie levert 100% atoomstroom tegen inkoopprijs. Atoomstroom houdt de kosten voor de klant laag door goed te letten op de bedrijfskosten. Dus geen geld uitgeven aan dure reclamecampagnes en grote kantoorgebouwen. De voordelen van energie bij atoomstroom zijn reductie van de CO2-uitstoot en een onafhankelijker positie ten opzichte van gas en kolen. Bovendien is de brandstof voor kerncentrales ruim voorradig en afkomstig uit stabiele landen en regio’s.

Caplare Energy
Caplare Energy is een groene energie leveranciers die tegen zeer aantrekkelijke prijzen duurzame, groene energie levert. Door zorg te dragen voor het milieu en door het leveren van stroom tegen zeer aantrekkelijke tarieven wil Caplare energie 2010 zich onderscheiden van de andere energie leveranciers. Daarnaast biedt Caplare Energy een goede, persoonlijke service.

De Groene Belangenbehartiger
De Groene Belangenberhartiger (DGB): Nieuwe en bestaande klanten zien DGB Energie graag als hun nieuwe energieleverancier vanwege de persoonlijke benadering en hoogwaardige klantenservice. DGB Energie biedt eerlijke en betrouwbare energie en daarnaast een uitstekende, persoonlijke service.

Delta Energie
Delta levert gas en elektriciteit op dit moment uitsluitend in Zeeland. Naast energie levert Delta nog een aantal andere diensten, waaronder breedbandinternet, digitale TV, telefonie en water. Delta Energy biedt naast de gebruikelijke grijze stroom en gas ook groene stroom, het zogenaamde Delta Zeeuws Groen, tegen dezelfde tarieven als traditionele grijze stroom.

Dong Energy
Dong Energy is een van oorsprong Deens bedrijf en levert sinds 2007 ook gas en elektriciteit in Nederland. Dong Energy streeft bij energie levering naar een combinatie van hoge kwaliteit, betrouwbaarheid, een aantrekkelijke prijs en een uitmuntende service. Dong Energy biedt aardgas, basisstroom en puurstroom en u kunt kiezen voor vaste of voor flexibele energietarieven.

Electrabel Energie
Electrabel is een energieleverancier met een uitstekende service en lage prijzen. Als grootste elektriciteitsproducent van Nederland hanteert Electrabel scherpe tarieven. U betaalt dus nooit meer dan nodig is. Electrabel besteedt extra zorg aan een zorgeloze overstap.

Eneco Energie
Eneco staat voor veilig transport en levering, toepassing van de nieuwste technieken en een modern, betrouwbaar netwerk. Al decennia lang is hier door Eneco met overtuiging aan gewerkt. Vandaag de dag maken ruim 2 miljoen klanten gebruik van de energie die energieleverancier Eneco levert.

EnergieDirect
Energie Direct is een zelfstandige online energieleverancier met ruime ervaring. Door middel van optimaal gebruik van internet bespaart EnergieDirect kosten. En deze besparing zie je terug in de zeer voordelige energieprijzen van EnergieDirect.

E.ON Energie
E.ON – opgericht in 1941 – produceert en levert elektriciteit en warmte aan zowel particuliere als zakelijke klanten. Eon Benelux is primair een elektriciteits-productiebedrijf; het bedrijf kan internationaal inkopen en beschikt over een professionele verkooporganisatie. Dit vertaalt zich in scherpe tarieven, E.ON is een energieleverancier voor klanten die hoge kwaliteit voor een lage prijs willen.

Essent Energie
Essent Energie richt zich op de zakelijke en particuliere markt. Essent levert elektriciteit, gas en warmte en een aantal aanvullende producten en diensten. Productie, handel, distributie en verkoop van energie zijn de kernactiviteiten van Essent. Essent is een grote energieleverancier en hierdoor minder afhankelijk van andere marktpartijen en ontwikkelingen in de markt.

Greenchoice Energie
Greenchoice levert volledig groene energie aan huishoudens en kleine bedrijven. Greenchoice hanteert hierbij zeer voordelige tarieven met als doel zoveel mogelijk Nederlanders te laten overstappen naar groene energie. Inmiddels voorziet Greenchoice ruim 200.000 klanten van groene stroom en groen gas.

MAIN Energie
Energieleverancier MAINEnergie levert en beheert energie voor particuliere, maar ook zakelijke aansluitingen in het Zakelijke-, Vastgoed- en Grootzakelijk segment. MAINEnergie levert duurzame energie tegen scherpe tarieven en biedt daarnaast een uitstekende service en bereikbaarheid.

Nederlandse Energie Maatschappij
De Nederlandse Energie Maatschappij is een vooruitstrevende en zeer goedkope energieleverancier. De Nederlandse Energie Maatschappij is primair gericht op de consument en staat voor transparantie, eerlijkheid en veel voordeel voor de klant. De Nederlandse Energie Maatschappij biedt geen (groot)zakelijke overeenkomsten aan maar heeft zich volledig gespecialiseerd in de consumentenmarkt.

Nuon Energie
Energieleverancier Nuon Energie helpt haar klanten om zoveel mogelijk energie te besparen en optimaal rendement te halen uit hun energie verbruik. Daarnaast onderzoekt en investeert Nuon in manieren om energie zo schoon mogelijk op te wekken. Nuon wil haar energieproductie zoveel mogelijk uit natuurlijke bronnen zoals wind- en zonne energie halen.

OXXIO Energie
Bij energieleverancier Oxxio krijgt u altijd 100% groene stroom voor dezelfde prijs als gewone stroom. Oxxio doet zijn uiterste best om het klimaat te ontzien. Daarom stimuleert OXXIO haar klanten om zuinig te zijn met energie. OXXIO houdt de tarieven laag en geeft haar klanten slimme en concrete bespaaradviezen. Oxxio levert sinds 2000 energie in Nederland en is onderdeel van het Britse Centrica, een van de grootste energieleveranciers van Europa.

Qwint Energie
Qwint biedt groene stroom, opgewekt uit wind en biomassa, en gas aan particulieren en aan de zakelijke markt. Qwint is een van de weinige volledig Nederlandse energiebedrijven. Qwint wil klanten tevreden stellen door een goede helpdesk en lage tarieven.

RWE Energie
RWE levert energie in de vorm van gas en elektriciteit. Naast gewone grijze stroom levert RWE ook milieuvriendelijke – groene – energie. RWE gebruikt hiervoor windmolens in heel Nederland. RWE levert stroom en gas aan meer dan 350.000 huishoudens en meer dan 30.000 bedrijven in heel Nederland. Ieder van de 350 medewerkers van RWE energie heeft deskundigheid, sympathie en betrouwbaarheid hoog in het vaandel staan.

United Consumers
United Consumers is begin 2000 opgericht met als doel energie en een aantal andere diensten goedkoper beschikbaar te maken voor consumenten. Bij energieleverancier United Consumers kunt u elk jaar honderden euro’s besparen op uw energierekening.

Westland Energie Services
Westland Energie Services is met ongeveer 40.000 huishoudelijke klanten een vrij klein energiebedrijf. Hierdoor kan Westland Energie Services voldoende persoonlijke aandacht en service bieden voor elke klant en de prijzen laag houden.

Energieprijs vergelijken van alle Nederlandse energieleveranciers
Overstappen.com is de energie website voor onafhankelijke & objectieve energie-vergelijking van alle energieleveranciers en energietarieven. U kan hier makkelijk en snel de energieprijs vergelijken van elektriciteit & aardgas van alle energieleveranciers. Overstappen van energieleverancier en direct veel geld besparen was nog nooit zo makkelijk, ook op groene stroom. Vind de goedkoopste energieleverancier met onze handige energie vergelijker. U kunt gratis online overstappen van energieleverancier en honderden euro’s besparen. Alle energieprijzen zijn op basis van actuele energietarieven zoals u deze ook terugvindt op uw energiefactuur. De energieprijs vergelijken van alle energieaanbieders op Overstappen.com, én door over te stappen van energieleverancier, kunt u honderden euro’s op jaarbasis besparen. Onze goedkoopste energiepakketten bovenaan deze pagina staat standaard op het energieverbruik van een gemiddeld gezin, maar is aan te passen naar uw eigen energieverbruik.

Hoe moet u de energieprijs vergelijken?
Naast het laagste energietarief zijn er bij energieprijs vergelijken nog een aantal zaken waar u ook aandacht voor zou moeten hebben . Kies zo bijvoorbeeld voor een variabele energieprijs wanneer u van mening bent dat de energieprijzen na een half jaar lager zullen liggen. Gaat prijs van olie omhoog? Dan kan het bijvoorbeeld verstandig zijn om een contract met vaste energietarieven af te sluiten. Behalve de energieprijs, is het ook aangeraden om even na te denken over de prijs/kwaliteit verhouding. Er zijn soms duidelijke verschillen in hoe energieleveranciers met klanten omgaan. Daarnaast hebben veel energieleveranciers energieaanbiedingen met acties en kortingen. Meestal zijn deze eenmalig. Sluit u zo’n energiecontract af, dan is het verstandig om na afloop hiervan opnieuw over te stappen van energieleverancier. Anders loopt u de kans dat u na afloop van het actiecontract terugvalt in een hogere energieprijs.

Energieprijs vergelijken omdat het simpelweg in uw voordeel is
Het is dus verstandig om regelmatig uw energieprijs te vergelijken. Anders misloopt u de kans op kortingen en eenmalige acties die u honderden euro’s op jaarbasis kunnen besparen. Het is dus in uw voordeel. Verder heeft de Nederlandse overheid ervoor gezorgd dat elke klant op elke moment kosteloos kan overstappen van energieleverancier. Maak hier dus gebruik van en zorg dat u steeds de beste energieaanbieding op maat heeft. Het was nog nooit zo makkelijk, want ook de energie overstap naar een andere energieleverancier gebeurd automatisch. U moet enkel aangeven welke energieleverancier en welk energietarief u wenst, en de rest wordt voor u in orde gebracht.

Wat is duurzame energie?
Duurzame energie is in feite schone energie die nooit opraakt. Deze energie komt uit bronnen die geen schade opleveren voor het milieu. Er zijn veel verschillende vormen van duurzame energie. Zo is er bijvoorbeeld zonne energie, wind energie, waterkracht, energie uit biomassa en omgevingsenergie (aardwarmte). In Nederland komen bio-energie en windenergie het meest voor.

Waarom duurzame energie?
Duurzame energie raakt nooit op. Het komt dus uit een onuitputtelijke bron. Ook leveren deze bronnen geen schade op voor het milieu. De vormen van energie die we tot nu toe gebruikten zijn niet onuitputtelijk. Voorbeelden zijn olie en gas. Bovendien zijn deze energiebronnen schadelijk voor het milieu. Zaak is dus dat we ervoor zorgen dat we steeds meer gebruik gaan maken van duurzame energie! Maar hoe doen we dat? Deels wordt dit al gedaan door bijvoorbeeld de vele windmolens die je in weilanden ziet staan. Deze windmolens leveren windenergie, en dit is dus een vorm van duurzame energie. Maar hoe kunnen we thuis bijdragen aan verbetering van het milieu en klimaat?

Duurzame energie subsidie
Een voorbeeld van duurzame energie die eerder gegeven werd is zonne energie. Hoe kunnen we deze duurzame energie nou opwekken en gebruiken? Het antwoord is simpel: door zonnepanelen. Hierdoor wek je de duurzame energie op, en kun je de duurzame energie gebruiken! De EU geeft subsidie op een aantal van dit soort oplossingen om het gebruik van duurzame energie te stimuleren.

Overstappen van energieleverancier, veranderen van energieleverancier, …. Het klinkt ingewikkeld. Maar het is in praktijk heel eenvoudig. U moet er geen bang van hebben. U kan niet zonder energie vallen, u heeft niet te maken met ingewikkelde contracten en dergelijke. U maakt simpelweg een vergelijking op onze website. U vult het aanvraagformulier in. Uw nieuwe energieleverancier brengt uw oude energieleverancier op de hoogte, u krijgt een bevestiging per e-mail en dat is alles. Liever wat meer informatie over dit overstap proces? Lees dan hieronder verder:

Stap 1: Vul je postcode in en de hoeveelheid stroom en/of gas die u per jaar verbruikt. Deze gegevens kan je makkelijk terugvinden op je eindafrekening, of je kan een maandelijkse factuur nemen en daarmee een vergelijking maken. Als u het toch niet weet, kies dan heel makkelijk het gemiddelde energieverbruik op basis van het aantal personen in uw thuissituatie. Vul verder aan en klik op ‘bereken nu’.
Stap 2: Energieprijsvergelijken.be toont vervolgens voor u de goedkoopste energieleverancier. De aanbieder met de goedkoopste energietarieven staat bovenaan. Het detailoverzicht biedt u van elk product een duidelijke beschrijving: de leverancier, totaalprijs, inbegrepen kortingen en type tarieven. Nu kunt een weloverwogen beslissing maken in uw overstap op energie naar een andere energieleverancier.
Stap 3: Plaats online uw bestelling door op de knop ‘aanvragen’ te klikken. Zo komt u bij het inschrijvingsformulier. Door dit inschrijvingsformulier in te vullen en online te versturen, wordt uw energie overstap veilig, automatisch en correct geregeld. U ontvangt een e-mailbevestiging. Uw nieuwe leverancier regelt voor u de volledige overgang. En uw nieuwe leverancier zal u ten slotte nog bevestigen via mail of telefoon dat de overstap geslaagd is. Hou er wel rekening mee dat dit proces wel 4 weken duurt. Dit is namelijk de wettelijke opzegtermijn die uw nieuwe energieleverancier moet respecteren ten opzichte van uw oude energieleverancier.

1. Hoe makkelijk is overstappen?
Overstappen is erg makkelijk. U vult een overstapformulier in en de rest gaat automatisch. De nieuwe energieleverancier regelt alles met de oude energieleverancier en met de netbeheerder. U krijgt van de nieuwe leverancier instructies wanneer u de meterstanden door moet geven.

2. Hoe lang duurt het?
Na ongeveer 6 werkdagen ontvangt u per post een bevestiging van uw nieuwe energieleverancier. Hierna volgt de wettelijke bedenktijd van 7 dagen en duurt het ongeveer 3 tot 4 weken, afhankelijk van de opzegtermijn en einddatum van uw huidige contract, voordat u bent overgestapt.

3. Kan ik worden afgesloten?
Nee, u blijft bij een overstap altijd energie ontvangen. Dat is wettelijk bepaald.

4. Krijg ik een boete?
Er zijn geen kosten als uw contract (bijna) is afgelopen. Als u midden in de looptijd wilt overstappen dan kan de energieleverancier een opzegvergoeding vragen. Meer info over opzegvergoedingen. Tegenwoordig zijn er ook energieleveranciers die de opzegvergoeding voor u betalen!

5. Variabel energie of vaste prijzen?
Variabele energieprijzen
De prijzen van energie kunnen een aantal keer per jaar wijzigen. Dit hangt over het algemeen samen met de olie- en gasprijzen. Over het algemeen geldt dat voor stroom iedere vier maanden een aanpassing wordt doorgevoerd. Voor gas is over het algemeen iedere zes maanden een aanpassing aan de orde.

Vaste energieprijzen
Vaste energieprijzen veranderen niet gedurende de afgesproken looptijd, tenzij dat anders vermeld staat in de algemene voorwaarden. Het is daarom aan te raden om voor het afsluiten van een energiecontract de algemene voorwaarden door te nemen.

6. Groene energie?
Groene energie kan op verschillende manieren worden opgewekt. Daarover lees je meer op de website van de desbetreffende leverancier.

Biomassa
Energie opwekken door het verbranden van plantaardig materiaal zoals snoeiafval, afvalhout uit de bouw of industrie of het vergisten van mest en de opwekking van elektriciteit uit het resulterende methaan gas.

Afval
Elektriciteit opwekken door het verbranden van afval in afvalverbrandingsinstallaties. Vaak is de elektriciteit die wordt opgewekt bij de verbranding van afval maar gedeeltelijk groen, omdat in (huishoudelijk) afval ook fossiele restproducten en andere schaarse grondstoffen aanwezig zijn, waardoor bezwaarlijk van een onuitputtelijke energiebron kan gesproken worden. Daarnaast is de klassering van elektriciteit opgewekt uit afvalverbranding als “groene stroom” controversieel omwille van de toxische emissies die vrijkomen bij het verbrandingsproces die (zeer) schadelijk zijn voor mens en milieu.

Waterkracht
Waterturbines: Werken bij een sluis in een rivier
Golfslag energie: (in ontwikkeling)
Getijdenenergie: het opwekken van elektriciteits door middel van eb en vloed
Blauwe energie: Energie gewonnen door het verschil in zoutconcentratie tussen zeewater en zoetwater.

Windenergie
Energie opgewekt met windturbines

Zonne-energie
Energie opgewekt met energiepanelen.

7. Wat te doen bij een verhuizing?
Geef op tijd aan uw energieleverancier door dat u gaat verhuizen. Dit kan al vanaf drie maanden voor vertrek. Geef het uiterlijk twee weken voor de verhuisdatum door.
De gang van zaken bij verhuizen

8. Wat te doen met de netbeheerder?
Niks, de huidige of nieuwe energieleverancier handelt alles af met de netbeheerder, ook als u een nieuwe netbeheerder krijgt.

Meld je aan voor de nieuwsbrief